“Obavještajni”, “diplomatski” i “nezvanični” izvori o Dragičevićevoj lokaciji – Dragičević zatražio politički azil u Austriji –

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, saznaje portal “Iforsrpska” iz bezbjednosnih izvora.
Dragičević se od 31. decembra nalazi u bjekstvu, a 7. januara oglasio se video-porukom sa nepoznate lokacije.

Prema nezvaničnim saznanjima portala, Dragičević se nalazi u Hrvatskoj i ne namjerava da se vrati u BiH.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je 31. decembra prošle godine potragu za šest lica zbog nereda počinjenih nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koja je održana u organizaciji grupe “Pravda za Davida”.

Policija je nakon nereda uhapsila nekoliko lica, dok su neki od izgrednika pobjegli, a među onima koji su izbjegli hapšenje je i Davor Dragičević.

Portal “Infosrpska” je iz diplomatskih izvora saznao da se Davor Dragičević jedno vrijeme krio u Ambasadi Velike Britanije u BiH, koja se 1. januara oglasila saopštenjem u kojem tvrde da se on ne nalazi u toj ambasadi.

Nedugo nakon toga, portal “Dnevno.ba” objavio je da je Davor Dragičević po nalogu sada već bivše američke ambasadorke Morin Kormak sklonjen u jednu od susjednih zemalja.

/SRNA/

Poštovani čitaoci, obavještavamo vas da smo dobili potvrdu da  ova vijest nije tačna.Vijest je preuzeta iz drugog medija. Izvinjavamo se ukoliko smo objavom ove vijesti nekome nanijeli štetu.

Rejting.info