15 C
Trebinje
Nedjelja, 27 Septembra, 2020
Naslovnica Trebinje ZA POHVALU – Mladi Trebinjci u akciji uređenja izletišta na Ublima

ZA POHVALU – Mladi Trebinjci u akciji uređenja izletišta na Ublima

Povodom Međunarodnog dana mladih, danas se pedesetak mladih iz Trebinja okupilo na Zubačkim Ublima i uredili prostor u ovom izletištu.

Mlade su posjetili i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i zamjenik gradonačelnika Slađana Skočajić.

mladi-ubla.JPG (320 KB)

„Ovo sa pravom zovu pluća Trebinja, ali izuzetno mi je drago da su mladi iz našeg grada osjetili potrebu da budu od velike koristi svom gradu i uređenjem i čišćenjem ovog izletišta pokazali veliku odgovornost. Mi iz gradske administracije učinićemo sve da ovo izletište još više približimo Trebinjcima a renoviranjem planinarskog doma učinjen je veliki korak ka stvaranju uslova za ugodan boravak na Zubačkim Ublima“, rekao je gradonačelnik Ćurić.

Još jedan veliki korak biće dovođenje vode do popularnog izletišta, poručeno je danas na Ublima.

Među mladima dobro raspoloženje i energija. Aleksandar Bodiroga, jedan od učesnika ove ekološke akcije, ističe da su pred njima novi planovi i nove akcije.

„U najskorije vrijeme radićemo na uređenju izletišta na Studenacu. Koristimo priliku da se zahvalimo gradonačelniku i gradskoj upravi koji su do sada mnogo pomogli mladima u Trebinju“, kaže Bodiroga.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1999. godine donijela odluku da se 12. avgust obilježava kao Međunarodni dan mladih, a ovogodišnja tema je „Angažovanje mladih za globalno djelovanje“.

Međunarodni dan mladih nastoji podići svijest o pravnim ekonomskim, socijalnim, obrazovnim, kulturnim i svim ostalim pitanjima s kojima se susreću mladi ljudi širom svijeta.

RT