Boračka organizacija Trebinje: Nikada ne zaboraviti poginule borce

ТРЕБИЊЕ, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Полагањем цвијећа на Споменик браниоцима Требиња и поменом погинулим борцима који је служен у Цркви Светог цара Лазара, Борачка организација Требиње обиљежила је крсну славу Борачке организације Републике Српске.

Polaganjem cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja i pomenom poginulim borcima koji je služen u Crkvi Svetog cara Lazara, Boračka organizacija Trebinje obilježila je krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske.

 

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje Pero Mišeljić rekao je da je dužnost svih boračkih organizacija da obilježavaju ovaj dan.

“Ne smijemo nikada zaboraviti naše poginule borce koji su dali život za Republiku Srpsku, da bi svi danas živjeli u slobodi i miru”, naglasio je Mišeljić.

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak rekao je da je ovo dan kada se odaje počast svim borcima koji su u presudnim momentima za Republiku Srpsku stali u njenu odbranu.

“Ti borci samo su čuvali svoje domove, porodice, našu tradiciju i sistem vrijednosti. To je izraz najvećeg rodoljublja i kao takav zaslužuje i najveće poštovanje”, istakao je Banjak.

Cvijeće je položeno i u Spomen-sobi poginulim borcima Trebinjske brigade.

Centralna manifestacija obilježavanja Mitrovdana je u Nevesinju.

Srna