Neobičan oglas: Prodaju srednjovjekovni zamak kod Trebinja

Neobičan oglas iz Hercegovine pojavio se na sajtovima na kojima se prodaju nekretnine.

Naime, nepoznati prodavac prodaje srednjovjekovno utvrđenje u Starom Slanom, desetak minuta od Trebinja.

U jednom od oglasa piše da se prodaje posebna nekretnina, urušena kuća sa dvije kule unutar srednjovjekovnog kamenog zamka u Starom Slanom, locirana na desnoj obali Trebišnjice, prenosi “N1“.

“Na prodaju je jedan od dva samostalna dijela zamka unutar bedema. Površina placa je 500 metara kvadratnih, a na njemu se nalazi urušena kamena kuća. Uz kuću idu dvije kamene kule, jedna četvrtasta, koja je dijeljeno vlasništvo 1/2 sa susjednom nekretninom, i jedna okrugla, koja je vlasništvo prodavca 1/1. Orijenticaja objekta je jug/zapad”, piše na sajtu “hmp.ba“.

Oglašivač navodi da se radi o fantastičnoj prilici, ne samo da postanete vlasnik jedne unikatne nekretnine nego i dijela lokalne istorije.

“Zamak se nalazi na istorijski strateškom Putu soli između Otomanske imperije i Dubrovačke Republike, koja je nekada pripadala čuvenoj trebinjskoj familiji Resulbegovića. Nekretnina se prodaje zajedno za 14.640 metara kvadratnih zemljišta koje se nalazi sa druge strane rijeke”, piše u oglasu.

Uz oglas su priložene i fotografije, na kojoj se vide kule od kojih je jedna u dobrom stanju. Piše i cijena od 190.000 KM.

N1