Bitno je da osluškujete organizam: Ispijanje čaše mlake vode od ranog jutra podstiče brzo gubljenje kilograma

Ispijanje čaše mlake vode od ranog jutra sve je popularnije za osobe koje žele ubrzanje metabolizma i čišćenje organizma od toksina, ali japanska dijeta sa vodom preporučuje više od toga.

Bitno je da osluškujete organizam: Ispijanje čaše mlake vode od ranog jutra podstiče brzo gubljenje kilograma

Pritom, ostavlja se veoma kratko vrijeme za jelo dozvoljeno je jesti samo po petnaest minuta i to žvaćući hranu polako i temeljno. Poslije obroka se ne smije ništa ni jesti ni piti dva sata.

Istraživanja su pokazala da ovakva dijeta sa vodom koju pijete po pola sata prije svakog obroka pojačava mršavljenje za više od 10 odsto. Mnogi su skeptični prema tako kratkom vremenu predviđenom za jelo budući da je poznato koliko treba hormonu gladi da prestane da se luči (barem dvadeset minuta). Međutim, zagovornici japanske dijete sa vodom tvrde da treba samo ignorisati želju da se nastavi jelo.

Rezultati se, svakako, ne mogu postići ako ne prilagodite i vrstu hrane, počnete da koristite zdrave namirnice i smanjite kalorijsku vrijednost obroka. Uz hidrataciju i zdravu ishranu, važna je i redovna fizička aktivnost. Popularnost ove dijete dovela je i do toga da mnogi razvijaju još radikalnije verzije. Po jednoj od njih, ujutru treba čak popiti četiri do šest čaša mlake vode, prije bilo kakvog jela.

Ukoliko osjetite mučninu, glavobolju ili nagon za povraćanjem, nipošto nemojte nastaviti sa njom. Bitno je da osluškujete organizam, ako vam je ovakav režim naporan, prestanite sa dijetom.

Ukoliko imate neki zdravstveni probem, obavezno se konsultujte i sa ljekarom prije početka dijete, piše Magazin Novosti.