Višković: Ako situacija izmakne kontroli, moguće uvođenje policijskog časa

?????????????????????????????????????????????????????????

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je sinoć da je u Srpskoj trenutno pogoršana epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona, te apelovao na građane da se odgovorno ponašaju da bi se izbjeglo zatvaranje obrazovnih ustanova, trgovina, ugostiteljskih objekata i uvođenje policijskog časa.

On je naglasio da ove mjere nisu ničiji hir, niti represija ili htijenje, već da se njima želi spasiti zdravlje građana, ekonomski sistem i privreda Republike Srpske.

Višković ne isključuje mogućnost uvođenja policijskog časa u Republici Srpskoj ukoliko epidemiološka situacija izmakne kontroli.

“Jedina mjera koja je poznata širom svijeta protiv virusa korona je fizička distanca, nošenje zaštitne maske i lična higijena, kako bi virus držali pod kontrolom”, rekao je Višković za ATV.

Višković je rekao da je pogoršanje epidemiloške situacije u Republici Srpskoj očekivano jer je struka ranije najavljivala da će biti znatno povećan broj zaraženih od virusa korona na jesen u odnosu na ljeto.

ATV