Veliko interesovanje za Sabor trubača u Guči

U svjetskoj prestonici trube Guči, Saobor trubača će ove godine biti održan od 5. do 7. avgusta, najavili su organizatori.
Sabor trubača u Guči (Foto: Tanjug/ Dragan Nikolić) -

Sabor trubača u Guči (Foto: Tanjug/ Dragan Nikolić)

Prema ovogodišnjem programu, sabor se vraća tradicionalnim vrijednostima, te će ove godine naglasak biti prvenstveno na trubi i kulturnoumjetničkim programima, ali će se raditi i na njegovom predstavljanju stranim gostima.

Iako su pripreme za sabor uveliko u toku direktor Kulturnog centra Guča Goran Pantelić naglašava da će njihova uspješnost i krajnji proizvod biti evidentni nakon sabora pošto se budu slegli utisci.

– U predtakmičarskim centrima zvuci trube su pozvali sve da dođu u Guču. Ma koliko sve pripremali, uvijek vam ostane dovoljno vremena da uradite još nešto. Puno smo toga pripremili. Samo da znate da smo na pripremama bili u Guči, a šta smo uradili pokazaćemo početkom avgusta – rekao je Pantelić.

Pored bogatog muzičkog programa, kojim će naravno dominirati zvuci trube i u kom će nastupati i prošlogodišnji pobjednici Marko Trnavac i Kristijan Azirović i tradicionalnog kulturno umjetničkog programa iz cijele Srbije, ovogodišnji sabor upotpuniće koncerti popualrnih narodnih pjevačica Ane Bekute, Snežane Đurišić i Dragice Radosavljević Cakane, ali i Danice Crnogorčević, pjevačice etno i izvorne muzike.

Tanjug