Velika akcija SIPA-e: Pretresi širom BiH, uhapšene tri osobe

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u utorak su, u sklopu operativne akcije “Tragač”, na području Lončara, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Čović Polja, Odžaka i Brčko distrikta pretresli stambene objekate i pokretne stvari na šest lokacija. 

Uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, propisano Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, osobe lišene slobode predate su u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Srpkinja (65) prevarila Austriju za 30.000 evra socijalne pomoći

Srpkinja (65) prevarila Austriju za 30.000 evra socijalne pomoći

U operativnoj akciji otkriveno je i privremeno oduzeto oko sedam kilograma zeljaste materije koja izgledom asocira na marihuanu, 12 paketića praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu spid, oko 500 grama praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain, 50 cijelih stabljika zeljaste materije na sušenju koje izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu, 4.500 KM, 2.065 eura i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo, saopšteno je iz SIPA-e.

ATV