“Unajmio” dvije zmije kako bi ubio suprugu: Prvi ugriz preživjela

Muškarac iz indijske južne države Kerala proglašen je krivim zbog ubistva supruge (25). Nesrećna žena ubijena je prošle godine otrovom kobre.

Osumnjičeni, identifikovan samo ka Suraj, proglašen je krivim u ponedjeljak, prenosi “Independent“.

On je navodno “unajmio” dvije zmije od čovjeka koji ih hvata, i pustio ih na svoju suprugu Utru dva puta za nekoliko mjeseci.

U prvom napadu u martu 2020. godine Utra je zadobila povrede nakon što ju je zmija ugrizla u domu supruga.

Međutim, 7. maja Utra je pronađena mrtva u svom domu. Prvi izvještaji su otkrili da je uzrok smrti ugriz zmije.

Nakon njene smrti, njena porodica je podnijela policijsku prijavu i rekla da je Utru maltretirala porodica supruga zbog plaćanja miraza, prenosi “Telegraf.rs“.

Suraj je kasnije uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu, dok su njegovi roditelji i sestra optuženi za nasilje u porodici.

Nakon hapšenja, Suraj je u julu priznao zločin i rekao da je ženi dao pilule za spavanje, a onda pustio kobru da je napadne.

Optuženi je pažljivo planirao zločin i pustio je poskoka i kobru da ubiju njegovu ženu, navodi policija.

U martu je osigurao da zmija napadne Utru. Ujed zmije držao ju je prikovanu za krevet 52 dana, zbog čega je morala da ide na plastičnu operaciju.

Vratila se kući u maju, ali nekoliko dana nakon njenog oporavka Suraj je pustio kobru u njen dom, koja ju je ugrizla i ubila.

Vjeruje se da je motiv ubistva novac, prema riječima policije. Iako je Suraj dobio novac i zlato u vrijeme vjenčanja, nije bio zadovoljan.

Policija je rekla da osumnjičeni nije pokazivao osećaj krivice tokom suđenja.

Kazna će biti saopštena 13. oktobra, a tužilac je za njega tražio smrtnu kaznu.