22.2 C
Trebinje
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Naslovnica Vijesti Uhapšena šestorica Trebinjaca, pronađena droga

Uhapšena šestorica Trebinjaca, pronađena droga

Policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su tokom 9. juna 2023. godine, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Rent-a-car“ kojom prilikom su izvršili pretrese kod šest lica, inicijala: N.M., Đ.M., L.P., M.N., V.N. i N.Ć, svi iz Trebinja.

Takođe, izvršen je pretres jednog putničkog automobila jednog privrednog subjekta iz grada Trebinja.

Lica inicijala N.M., Đ.M., L.P., M.N., i V.N. su lišena slobode nakon izvršenog pretresa, dok je lice inicijala N.Ć. pronađeno i lišeno slobode u večernjim časovima istog dana.

Prilikom pretresa lica inicijala M.N. pronađene su tri precizne digitalne vage, papiri sa zabilješkama o imenima i novčanim iznosima i plastična kutija, ukupne težine 500 gr. u kojoj se nalazi nepoznata bijela praškasta materija.

Takođe, sprovođenjem operativnih mjera i radnju u toku akcije, 10. marta 2023. godine, pronađena je crna transportna vreća, ukupne težine 22 kg  u kojoj se nalazila opojna droga marihuana –skank.

Operativna akcija je realizovana pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i usmjerena je na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na području grada Trebinja. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.