U Srpskoj 229 novozaraženih, preminulo 17 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 548 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 229 osoba.

Radi se o 39 muškaraca i 47 žena, od kojih su 26 mlađe, 141 srednje i 62 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 95 osoba je iz Banjaluke, 45 iz Bijeljine, po 13 uz Zvornika i Prijedora, 12 iz Doboja, devet iz Bileće, pet iz Trebinja, po četiri iz Broda, Dervente i Teslića, tri iz Laktaša, po dvije iz Berkovića, Bratunca, Кotor Varoša, Novog Grada, Prnjavora i Ugljevika i po jedna iz Vlasenice, Vukosavlja, Gacka, Gradiške, Milića, Modriče, Mrkonjić Grada, Petrova, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su po tri osobe iz Banjaluke i Dervente, po dvije iz Gradiške, Doboja i Prnjavora i po jedna iz Zvornika, Bratunca, Gacka, Teslića i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 79.809 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 4.588 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 332.726 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 595, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 192, a u ostalim bolnicama 403. Na respiratoru je 59 osoba (27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.937 osoba.