10 C
Trebinje
Nedjelja, 7 Marta, 2021
Naslovnica Vijesti Trebinjske škole obilježile Savindan

Trebinjske škole obilježile Savindan

Trebinjske škole obilježile su danas krsnu slavu – Savindan, lomljenjem slavskog kolača i poetsko-muzičkim programom, koji su pripremili učenici i profesori Centra srednjih škola ovogodišnji domaćini slavske svečanostii.

Nakon lomljenja slavskog kolača sa direktorima trebinjskih osnovnih i srednjih škola, sveštenik Nikola Janković je čestitao školsku slavu i poručio da se dugo godina slavi u miru, slozi i jedinstvu.

„To je zavjet Svetog Save, da uvijek bude u ljubavi i u slozi. Tamo gdje je ljubav onda se pobjeđuje i prevazilaze sve naše podjele. Da uvijek budemo jedinstveni i da uvijek čuvamo radost koju svako dijete u svom srcu nosi i zato mi treba da dajemo svetao primjer našoj djeci, ali i da mi od njih učimo o radosti i bezazlenosti koju djeca imaju“, kazao je Janković.

Nedjeljka Ilijić, direktor Centra srednjih škola uputila je čestitke povodom školske slave svim učenicima i prosvjetnim radnicima.

“U Centru srednjih škola se obrazuje 480 učenika u četiri struke sa 12 zanimanja. Ovim putem odajem priznanje i divljenje svim prosvjetnim radnicima koji uspješno brane svoj poziv i ne dozvoljavaju da se sistem obrazovanja uruši”, poručila je Ilijić.

IMG_6782.JPG (177 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić čestitajući školsku slavu je rekao da ovaj praznik proslavljamo u drugačijim oklonostima ali sa istim, možda i još većim osjećanjima i radošću kao i prethodnih godina.

„Svako dijete je čedo Svetog Save, svaki đak je njegov đak, a svaki učitelj je njegov sljedbenik. To je ono na šta moramo biti ponosni, da gajimo i čuvamo, nadograđujemo i ponosno ističemo. U vremenu kada pandemija korone odnosi mnoge ljudske živote mi smo ti koji svojim odgovornim ponašanjem treba da budemo uzor i primjer drugima”, naveo je Ćurić.

On je posebno izrazio zahvalnost prosvetnim radnicima koji su u vremenu pandemije svojim trudom i angažmanom pokazali koliku ljubav imaju prema svom poslu i svakom učeniku.

“Vi ste ti koji gradite nove generacije koje će sutra da vode grad, državu i da preuzmu odgovornost u svoje ruke. Moram da istaknem, što mi je i veoma drago što u kontinuitetu nastavljamo sa ulaganjima u bolje uslove rada svih vas. Poslije školskog igrališta u Policama, počinje rekonstrukcija škole u Gorici, a novi izgled dobiće i škola u Petrovom Polju, dok je ranije završena sanacija fasade u Srednjoškolskom centru“, istakao je Ćurić.

U okviru svečanog programa obilježavanja školske krsne slave, učenici Centra srednjih škola su izveli prigodan program, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Nakon svečanosti u Kulturnom centru održan je i mini koktel, na kojem su učenici ugostiteljske škole prestavili specijalitete spremljene u školskom restoranu.

RT