Služen pomen najmlađem pripadniku Trebinjske brigade Aleksandru Masleši

Najmlađem borcu Bobanske čete Trebinjske brigade Vojske Repubike Srpske Aleksandru Masleši danas je služen pomen povodom 26 godina od njegove pogibije.
Pomen kod spomen-obilježja Masleši prisustvovali su rodbina, saborci i sugrađani.

maslesa pomen 2.jpg

Maslešin saborac Dragan Ristić rekao je novinarima da je Aleksandar najmlađi borac koji je poginuo iz Trebinjske brigade i među mlađim borcima u Republici Srpskoj.

“Njagova žrtva, kao i svih drugi boraca, je nemjerljiva, to je nešto veliko. On je bio mlad čovjek koji je izašao iz školskih klupa, zamijenio ih baš krvavim rovovima, a svoje olovke bombama i puškom. Nije prezao ni od čega, to je bio jedan baš neustrašiv borac”, naveo je Ristić.

maslesa pomen 1.jpg

On je dodao da njegovo ime i djelo treba svima da ostanu putokaz kako se brane ognjišta i država.

“Mi smo bili u borbama na Bobanima i to se ne može zaboraviti. To su bila strateška mjesta koja smo branili. Da su pali ti dijelovi, to bi bio veliki problem za Trebinje i ne znam kako bi se dalje razvijao događaj”, istakao je Ristić.

Aleksandar Masleša preminuo je 16. januara 1995. godine na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu od posljedica ranjavanja na Boračkom jezeru kod Кonjica u septembru 1994. godine. On se Bobanskoj četi pridružio sa nepunih 16 godina.

U centru Trebinja, kod stadiona malih igara koji nosi njegovo ime, prije nekoliko godina podignut je i spomenik u čast najmlađem pripadniku Trebinjske brigade.

 

Srna