Proslava u PDP-u bez Jelene Trivić

Prijateljski ručak sa odbornicima, poslanicima i kandidatima sa prethodnih izbora. Zdravicom su se pohvalili u banjalučkom PDP-u, ali za stolom nije bilo Jelene Trivić. Od kandidata za jednu od najvažnijih funkcija, ni traga ni glasa. Možda zato što je već svima u PDP-u jasno da će novi predsjednik stranke biti Draško Stanivuković. Ako tako i bude, Trivićeva bi mogla da napusti stranku, tvrde naši izvori.

 

“Što se mene tiče, moje prijateljstvo, moja prijateljska vrata, njeno mjesto je za mene neupitno. Ona je iznijela svoje određene političke stavove i poglede koji su uvijek legitimni. Vi znate da je moj stav uvijek bio da to ostane unutar organa PDP-a. Ali možda su se neke stvari promijenile, vidimo da nekih 10 dana te neke stvari su se povukle”, kaže Draško Stanivuković.

Trivićeva se zato nije povukla iz priče da je pokradeni predsjednik Republike. O tome se tu i tamo oglasi na društvenim mrežama. Iz PDP-a stižu informacije da su baš nju na mjestu predsjednika PDP-a vidjeli najistaknutiji funkcioneri stranke. Na sjednici predsjendištva stranke, prema našim saznanjima, brojni članovi nevoljno su prihvatili da to ipak bude Draško Stanivuković. To se pročulo i u redovima drugih stranaka.

“Iz pouzdanih izvora znam, gospodin Stanivuković će preuzeti PDP. On je novi predsjednik PDP-a. Ako se nešto drugo ne desi, u suštini on nema ni protivkandidata”, rekao je lider DNS-a Nenad Nešić.

Sukob između doskorašnjih saboraca, samo je utihnuo. Trivićeva i Stanivuković, tvrde izvori, uopšte ne razgovaraju.

“Njihovo razmimoilaženje, nasilno voljenje traje još od vremena kandidature za gradonačelnika Banjaluke. Tada je postojala paralelna struja u PDP-u i paralelna ambicija Jelene Trivić da ona bude kandidat za gradonačelnika. Pa je napravljen dogovor da će ona biti kandidat za predsjednika a on za gradonačelnika”, kaže Danijel Simić.

“Mislim da je gospođa Trivić jedna kolateralna šteta jedne pogrešne politike prije svega Borenovića. I kada spomenem ovu gospođu, prva asocijacija mi je na akademika koji je rekao za Biljanu Plavšić da je ona lutka u tuđim rukama. I ona je, rekao bih, žrtva jedne pogrešne politike”, kaže sociolog i univerzitetski profesor Dragomir Vuković.

Prema nezvaničnim saznanjima, Stanivuković bi da se njega pita, partiju preuzeo do januara naredne godine. Pojedini funkcioneri stranke odugovlače sa skupštinom, jer očekuju da bi se Trivićeva mogla vratiti u igru. S druge strane, ima i onih koji tvrde da bi se njeno ime moglo pojaviti u nekoj drugoj opozicionoj stranci.