Policija pronašla dužnike ubijenog Đokića, jedan navodno ranije imao sukob s njim

Inspektori su tokom istrage ubistva porodice Đokić iz Aleksinca došli do nekih dužnika Gorana Đokića (57), koji su saslušani u policiji, a ispostavilo se da je jedan mještanin Aleksinca čak i robijao zbog napada na vlasnika mjenjačnice.

Kako neimenovani izvor “Kurira” otkriva, inspektori su pronašli osobe koje su ranije imale sukob s vlasnikom mjenjačnice, koji je mnogima pozajmljivao novac, priča se i na kamatu, a posebno interesantan im je bio čovjek koji je 2016. fizički nasrnuo na Gorana, zbog čega je navodno bio osuđen i na zatvorsku kaznu.

Nije velika suma

“Sin tog čovjeka je prije pet godina pozajmio pare od Gorana, nije to bila velika suma, ali dečko valjda nije vraćao na vrijeme, a Goran je insistirao da mu se novac po dogovoru vrati, jer je bio izuzetno pedantan po tom pitanju i navodno nije tolerisao kašnjenje. Zbog toga se s dužnikom neko vrijeme prepirao, a jednog dana mu se na vratima pojavio otac dužnika i napao ga metalnom šipkom. Došlo je i do tuče i taj mještanin je valjda bio osuđen na zatvorsku kaznu”, priča za Kurir izvor navodno upoznat sa slučajem i dodaje:

“Poslije toga je gradom kružila priča da je Đokić nakon napada šipkom rekao: ‘Kad me je napao, imao je sreće što mi je pištolj bio daleko, inače bih ja sad robijao umjesto njega'”.

Pošto su 2. oktobra u ataru sela Moravac nađena spaljena tijela Gorana Đokića, njegove žene Gordane (56) i kćerke Lidije (25), inspektori su jedan pravac istrage usmjerili i na Goranove dužnike, ali i ljude s kojima je imao bilo kakav sukob.

“Ovaj čovjek što je tukao vlasnika mjenjačnice i zbog toga robijao nije profil osobe koja bi mogla da počini trostruko ubistvo. On je već saslušan u istrazi i ispostavilo se da nema veze sa zločinom”, kaže izvor.

On podsjeća da je u protekle tri nedjelje policija obavila razgovore s više desetina osoba koje bi mogle da imaju neka saznanja u vezi s porodicom Đokić.

Prošli poligraf

“Saslušani su i njihovi rođaci, prijatelji, mještani, Goranovi dužnici do kojih se došlo. Navodno svi do sada ispitani su prošli poligraf”, kaže izvor.

Iako porodica Đokić nije iz kriminogene sredine i o njima svi rođaci i komšije imaju lijepo mišljenje, sve se glasnije priča da je Goran davao pare na kamatu.

“Istraga ide u više pravaca. Osim Goranovih kontakata, policija češlja i kontakte njegove kćerke i supruge”, kaže sagovornik “Kurira“.

Ministar: Ima dokaza

Ministar policije Aleksandar Vulin juče je gostovao na TV Pink, gdje je rekao da niškoj policiji pomažu kolege iz Beograda.

“Cijela jedna porodica je zatrta, i to mirni ljudi koji nisu bili u kriminalu. Nije bilo nikakvog razloga da se takvim ljudima nešto loše desi. Policija je pronašla dosta dokaza koji upućuju u to šta se desilo i zbog čega se desilo”, rekao je Vulin i naveo da ne može da otkriva mnogo o istrazi:

“Prvo je nađen muški leš, on je bio gore. Gordana je identifikovana pomoću narukvice, a Lidija kose vezane u rep”.