POČINJE ZAVRŠNI MASTERS Novak kreće po trofej

U Londonu počinje završni Masters. Osam najboljih tenisera sudariće se u glavnom gradu Engleske 12. put uzastopno, ali i posljednji pred selidbu u Torino.

POČINJE ZAVRŠNI MASTERS Novak kreće po trofej

Turnir u „O2 areni” od 15 časova otvoriće Dominik Tim i Stefanos Cicipas, što će biti repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem je Grk porazio Austrijanca.

U 21 čas Španac Rafael Nadal će igrati protiv debitanta, Rusa Andreja Rubljova.

Nadal nikada nije osvojio titulu na završnom turniru. Nastupio je 10 puta, a do finala je stigao 2010. i 2013, kada je izgubio od Federera, odnosno Đokovića.

– Mogu da tražim izgovore , ali brojke su jasne. Igrao sam manje u dvorani, jer tu nisu idealni uslovi za moj stil igre . Ipak, posljednjih godina sam igrao bolje u zatvorenom nego na početku karijere. Nadam se da ću ove sedmice i to promijeniti – rekao je Nadal.

 

Tim je zbog problema sa povredom propustio Masters u Parizu, a i Cicipas se žalio na bolove u leđima. Švarcmanu je žao što nije u grupi sa njima i Nadalom.

Đoković je do sada osvojio pet titula na ATP šampionatima i mogao bi da se izjednači sa rekorderom, Švajcarcem Rodžerom Federerom. Nole, nema titulu u Londonu od 2015. godine, iako mu dvoranski uslovi i podloga najviše odgovaraju. Posljednji put je igrao u finalu 2018, kada je izgubio od Zvereva.

Srpskainfo