9.2 C
Trebinje
Subota, 9 Decembra, 2023
Naslovnica Vijesti Pjesnici posjetili trebinjsku Gimnaziju i družili se sa učenicima

Pjesnici posjetili trebinjsku Gimnaziju i družili se sa učenicima

U okviru trodnevne manifestacije Dučićeve večeri poezije, posvećene pjesniku Jovanu Dučiću, pjesnici Mirjana Bulatović, Branko Stevanović i Jefto Odavić družili su se sa učenicima trebinjske Gimnazije.

DVP 2.jpg (839 KB)

„U Gimnaziji se rado sjetimo naših školskih dana i trenutaka kada smo mi bili sa druge strane, u publici i razgovarali sa uvaženim predstavnicima naše književnosti. Danas smo posjetili sve tri trebinjske osnovne škole, bili smo jako dobro prihvaćeni od strane osnovaca. Dučićevi dani su jedna od najznačajnijih manifestacija u ovom dijelu Evrope, kao i svake godine doći će i učestvovati naši ugledni lingvisti i teoretičari književnosti, pjesnici i pisci. Gimnazijalcima bih poručio da je lijepo imati tehnološke inovacije, ali ne moramo ih koristiti po svaku cijenu tamo gdje imamo svoje običaje i naslijeđe“, rekao je pjesnik Branko Stevanović.

Doroteja Radanović, učenik Gimnazije „Jovan Dučić“ u Trebinju kaže da je velika čast biti dio Dučićevih večeri peozije i na svoj način doprinijeti ovako značajnoj manifestaciji.

„Čast nam je što imamo priliku da učimo od ovih velikih pjesnika, ali i što im možemo prezentovati nešto što smo mi radili i stvarali u prethodnih godinu dana“, dodala je Doroteja.

Centralni dio manifestacije Dučićeve večeri poezije je sutra u Kulturnom centru od 20 časova, kada počinje svečana akademija „Kod kneza na balu“.

DVP 3.jpg (746 KB)

 

Radio Trebinje