Ovako su Bilećani riješili problem deponije /FOTO/

Udruženje građana “Eho” nastavlja sa realizacijom projekta “Voli(m) svoj grad”. Volonteri i članovi Udruženja ovih dana aktivno rade na sanaciji mini deponije u užem jezgru grada.
„Ovu lokaciju mapirali smo kao veliki problem. Кontejneri koji stoje na trotoarima na raskrsnici između dvije škole, prije svega predstavljaju opasnost za bezbjednosti djece, a i vizuelno narušavaju izgled grada. Ovom akcijom, kako smo ranije i planirali, mašinski smo očistili teren, izlili betonsku podlogu za kontejnere, a naši kreativni srednjoškolci su se pobrinuli da kontejneri dobiju novi izgled“, poručuju članovi Udruženja Eho.

Pomenute aktivnosti podržali su: Opština Bileća i Javna preduzeća Vodovod i Кomus, kojima su članovi „Eha“ uputili zahvalnost. „Pozivamo sugrađane da se priključe ovom projektu. Možete podržati planirane aktivnosti ili samostalno pokrenuti ekološke akcije. Važno je da zajedno širimo svijest o očuvanju životne sredine“, poručuju aktivisti „Eha“.
Aktivnosti se realizuju u sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama“ koji finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Кraljevstva, a implementira Međunarodna organizacija za migracije.

Radio Bileća