Mladi vaterpolisti Leotara sjajni na turniru u Banjaluci

Vaterpolo klub “ Leotar “ iz Trebinja sa selekcijom 2010. godište i mlađi, osvojio je  peto mjesto na međunarodnom turniru ” Borac kup 2023 “,  koji se proteklog vikenda odigrao u Banja Luci.

Pored Trebinjskog Leotara učestvovalo je još devet vaterpolo klubova: ” Slovan ” Ljubljana, ” Zagreb ” , ” Nais ” Niš , ” Užgorod ” – Ukrajina, ” Inviktum ” Sarajevo , ” Mladost ” Bijela ,  ” Vukovar ” , ” Novi Beograd ”  i domaćin Borac sa dva tima Borac i Borac 2.

Naši momci su na samom startu imali vrlo nezgodnog protivnika ” Borac ” Banja Luka, koji je nošen domaćom publikom ostvario vrlo tijesnu pobjedu protiv nase ekipe sa 10:8.

U drugoj utakmici grupne faze  Leotar je slavio nad Vukovarom 12:6, a u trećoj utakmici je uslijedio meč protiv sjajne Mladosti iz Bijele koju su bijeljani dobili sa 8:4 .

Zadnjeg dana turnira Leotar je igrao svoju poslednju utakmicu u grupi gdje je u vrlo teškoj utakmici savladan ” Nais ” iz Niša sa 8:6 i time je Leotar sa dvije pobjede i dva poraza u grupi zauzeo treće mjesto i pravilima turnira zakazao duel sa trecim iz grupe ” B ” u borbu za peto mjesto, a to je bila Ukrajinska Ekipa ” Užgorod “.

Konačan plasman VI međunarodnog Borac Kup 2023.

Pobjednik – Zagreb

2 – Mladost Bijela

3 – Borac Banja Luka

4 – Slovan Ljubljana

5 – Leotar Trebinje

6 – Užgorod – Ukrajina

7 – Novi Beograd

8 – Inviktum Sarajevo

9 – Vukovar

10 – Borac 2

 

U meču za peto mjesto neizvjesno je bilo samo u prvoj četvrtini gdje je bilo 2:2 dok su Ukrajinci imali egal, a nakon toga su naši momci ušli u pravi ritam i otišli na 6:2 i do kraja nisu pobjedu dovodili u pitanje završivši utakmicu sa 12:5.

Ekipa Leotara je na ovom turniru učestvovala u sledećem sastavu: Vukašin Ðurić, Vasilije Ðuzelović, Aleksa Bovan, Stefan Tamindžija, Vuk Vukoje, Stefan Tasovac, Todor Šarenac, Petar Ćurić i Zarije Miladinovic (c).

Trener : Nikola Lješković

 

Ovim uspjehom Leotar nastavlja sa dobrim rezultatima u mlađim selekcijama.

“Sada slijede pripreme za Drzavno prvenstvo gdje ćemo pokušati da ostvarimo što bolji plasman”. Poručuje Lješković.