MATEJ TRČAO DA BI UZEO NOVAC IZ STANA? Planirao posle da se vrati u klub po jaknu – isplivali novi detalji istrage

Matej Split Foto: Youtube/Printscreen/MUP Republike Srbije/Instagram
Kobnog jutra je Matej Periš (27), najverovatnije, pokušao da zaustavi taksi kako bi ga prebacio do iznajmljenog apartmana na Dorćolu, u Ulici Žorža Klemansoa, gde se uputio da nešto uzme

Nagađa se da li je reč o novcu ili nečem drugom. Ovakav zaključak se može izvući na osnovu onoga što su njegovi drugovi ispričali istražnim organima, ali i prijateljima u Hrvatskoj.

Iako iznajmljeni stan nije bio daleko, svega nekoliko kilometara, ovakav zaključak se izvodi jer mladi Splićanin ne poznaje Beograd, teško mu je bilo da se snalazi tog jutra, pa mu je najlakše bilo da do apartmana na Dorćolu dođe uz pomoć taksiste, kome bi dao adresu.

Matej je planirao da se vrati u klub “Gotik”, jer mu je tamo ostala jakna – navodi sagovornik, koji je u kontaktu sa mladićima, koji su sa Perišem došli u srpsku prestonicu, na doček Nove godine.

– Njegov izlazak iz kluba usledio je posle naručivanja i plaćanja računa za dve flaše viskija, oko kojeg je izbio mali nesporazum. Navodno, Periš i njegovo društvo su naručili jednu, a isporučene su im dve boce, koje su morali i da plate.

Ovo je delić mogućeg scenarija zašto je Periš tog jutra 31. decembra, nešto pre 1.43 izašao iz kluba i krenuo ka Karađorđevoj ulici, gde je pokušao da zaustavi taksi.

Taksista je kasnije izjavio da nije mogao da ga primi jer je išao na zakazanu vožnju. Matej je tada malo trčeći, a malo hodajući, prošao Travničku, a potom je ušao u Ulicu braće Krsmanović. Kamera, koja ga potom “hvata” je ona na restoranu “Savanova”, na šetalištu ka Beogradu na vodi u 1.52.

– Nazire se da je osoba, za koju sumnjamo da je Matej, sišla stepenicama dole ka reci – navodi izvor blizak istrazi.

– Sve ovo se poklapa i sa analizom baznih stanica mobilnih telefona, koje su hvatale signal Periševog telefona. Ono što je simptomatično jeste to da signal njegovog telefona hvataju bazne stanice na tom mestu i dok se vidi da nekog ili nešto nosi Sava.

Nije jasno da li neko pliva ili ga voda nosi.

Taj “objekat” se vidi i na snimcima dok prolazi ispod Brankovog mosta u smeru ka ušću u Dunav.

U jednom trenutku, međutim, više nijedna bazna stanica ne hvata signal telefona. Od tog trenutka se mladiću iz Splita gubi svaki trag.

Lociranje telefona
NAŠA policija, koja već dve nedelje danonoćno pokušava da rasvetli sudbinu Mateja Periša i pronađe ga, kontaktirala je čak i sa proizvođačima telefona, kako bi se utvrdilo na koji način može da se locira aparat, ukoliko je pod vodom. Na osnovu svih prikupljenih materijalnih tragova, snimaka nadzornih kamera na više objekata, ali i analize baznih stanica koje su “pokupile” signal Periševog telefona, pripadnici MUP Srbije krenuli su u potragu za njim pretražujući najpre Savu, Veliko ratno ostrvo, a potom i Dunav.

SD