Gacko: U toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Stojana Kovačevića

U ulici Stojana Kovačevića u našoj opštini u toku su radovi na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže, koju izvodi Javno preduzeće “Vodovod”, a finansira Opština Gacko. Radi se na zamjeni dotrajalog cjevovoda kao i na izmještanju mjernih mjesta (šahtova), koji su bili nepropisno urađeni, te je u takvim uslovima na njima bilo teško vršiti bilo kakve intervencije.

Kako su potvrdili iz ovog preduzeća, planirani radovi idu predviđenom dinamikom. Jedina smetnja su vremenski uslovi, pa iz tih razloga može doći do pomjeranja roka završetka radova.

“Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje potrošača u pomenutoj ulici, koji će uredno biti obaviješteni o obustavi isporuke vode, zbog vršenja radova”, navode u JP Vodovod.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u pomenutoj ulici dovešće do urednijeg vodosnabdijevanja potrošača, a u slučaju kvarova, do lakše i brže intervencije u izmještenim šahtovima.

U narednom periodu, Javno preduzeće ”Vodovod” a. d. Gacko planski će vršiti rekonstrukciju dotrajale sekundarne mreže u samom gradu, i to u ulici Mitropolita Petra Zimonjića (lokalitet krug Planinskog dobra – Spektar), te na potezu ulica Bogdana Zimonjića (Zadružna samoposluga – restoran Planinka), a sve u cilju urednijeg vodosnabdijevanja.

Ukupna vrijednost radova koji se finansiraju iz Opštinske kase iznosi 219.957 KM.

Gacko.rs