14.2 C
Trebinje
Subota, 2 Decembra, 2023
Naslovnica Vijesti Dr Dragan Kovač o jubilarnoj knjizi „To ti kažem“: Treba vjerovati u...

Dr Dragan Kovač o jubilarnoj knjizi „To ti kažem“: Treba vjerovati u svoje snove (AUDIO)

proza-kovac2.jpg (129 KB)

Iz novog izdanja emisije iz kulture „Blago cara Radovana“ izdvajamo razgovor sa dr Draganom Kovačom, višestruko nagrađenim književnikom, o njegovoj desetoj knjizi, zbirci pripovijedaka „To ti kažem“, u izdanju Narodne biblioteke Trebinje.

„Junaci mojih priča su, i pored skromnog porijekla, snagom svog talenta, upornošću, voljom i željom uspjeli u životu. Kad vjerujemo u sebe i svoje snove, ništa nas ne može spriječiti u ostvarivanju naših ciljeva“, kaže Kovač o zajedničkoj niti vodilji ukupno osam pripovijedaka, koje su bazirane na stvarnim akterima, uz literarnu nadgradnju.

Promociju jubilarne knjige očekuje najvjerovatnije na proljeće, sa ugodnijim temperaturama, a njenu organizaciju na otvorenom prostoru prepustio je svom izdavaču, Narodnoj biblioteci Trebinje.

Raduje ga nova nagrada za bogat stvaralački opus – „Pavle Marković Adamov“, koju dodjeljuje Kulturni centar „Karlovačka umetnička radionica“, a nakon desete knjige, priznaje, sumnja da će više pisati.

„Bilo je to nevjerovatna avantura, koja mi je uljepšala život. Ne znam da li ću više pisati, vjerujem da neću. Bilo je sasvim dovoljno ovih 10 knjiga u posljednjih deset godina da mi griju dušu do kraja života“, zaključuje Kovač za Radio Trebinje.

Razgovarala Vlatka Musić, tonska realizacija emisije Zoran Begenišić.

 

Radio Trebinje