15.2 C
Trebinje
Petak, 29 Marta, 2024
Naslovnica Vijesti Don Mišel, trebinjski modni mačak: Hedonista koji uživa u modi /FOTO/

Don Mišel, trebinjski modni mačak: Hedonista koji uživa u modi /FOTO/

Ako ste proveli samo dva dana u gradu pod Leotarom nemoguće je da niste zapazili trebinjskog “modnog mačka” Miša Čičkovića, Trebinjca poznatijeg kao Don Mišel. Ovaj čovjek je zaljubljenik u modu i zato već decenijama nabavlja i donosi u svoj grad najnovije modne kreacije iz cijelog svijeta.

Na pitanje ko je don Mišel dobijamo odgovor “jedna skromna ličnost koja jako obožava modu”.

Mišo Čičković ima 66 godina, a od punoljetstva je pasionirani zaljubljenik u modu. Tada je prvi put otišao u Italiju, kupio dobre komade garderobe. Od tada do danas donosi modne trendove u grad pod Leotarom.

Filpp Plein i Billionaire to su marke koje me oduševljavaju i to moram imati. To je moj stil oblačenja. Uvijek sam išao u Italiju i kupovao sve”, kaže za Hedonist don Mišel.

Prepreke da se dođe do dobrih krpica za Miša ne postoje. Kako zna i umije dolazi do nove garderobe, piše magazin Hedonist.

“Kada se Lacoste pojavio tada sam uzimao po 10-15 majica, bile su skupe, ali sam kupovao sve, nosio to i donosio modu u ovaj grad. Žene su se šalile i pričale kako se Mišo probudio ujutru i vidio da curi krv iz ormara, jer nije nahranio krokodile, pa su se pobili”,  priča nam Mišel.

 

RAY BAN NAOČARE IMAO PRIJE DRAGANA NIKOLIĆA

Modni mačak priča da su za njim u modi kaskale i brojne poznate ličnosti. Mišo je kaže na pet godina prije ima Ray Ban naočare nego glumac Dragan Nikolić.

“Prve Ray Ban naočare sam imao 1974 godine. Stjuardesa iz Beograda je otišla u Njujork sedam dana, vratila se i donijela mi fotosenzibilne Ray Ban naočare i Paco Rabanne parfem tada je to bio bum, tada niko nije znao za to u ovom dijelu Evrope. Svi su se tada čudili kako mijenjaju boju i odakle mi. To je bio bum 74 godine. Imao sam ovo prije nego srpske filmske zvijezde, oni su tek deset godina kasnije to počeli nositi”, priča Mišo.

Sve je ovo čisti hedonizam koji je postao način života i zato Mišo poručuje.

“Uživam u životu i uživaću dok mogu. Mora se uživati jer je život kratak. Treba se zabavljati i sve raditi kakav ti je ćeif”, poručuje trebinjski modni mačak.

*****

“Ne znam tačno koliko sam tačno potrošio na garderobu. Dosta, dosta. Ne znam tačnu cifru ali svako deset do petnaest dana troše se nove cifre. Jednu jaknu Philipp Plein sam platio 5.000 eura”, kaže Mišo za magazin Hedonist.

I dan danas Mišu komadi odjeće stižu direktno iz Italije, on kaže da sve od cipele do jakne na njemu mora biti dobro i skupo. Osim garderobe i nakit je zaštitni znak njegovog stila.

Trudi se da sve uklopi, od čarapa pa na dalje, kaže da je sam svoj stilista…

Za magazin “Hedonist”, piše: Bojan Nosović