Dodik: Podmukli napad na UKC da se javnost ne bavi kapitalnim projektom u Hercegovini

U danu kada Republika Srpska počinje izgradnju bolnice u Trebinju, što je najveće ulaganje u jednu zdravstvenu ustanovu od osnivanja Srpske, iz PDP-a stižu podmukli napadi na jednu drugu zdravstvenu ustanovu, rekao je predsjednik Republike Milorad Dodik

Upitan da prokomentariše izjavu poslanika PDP-a Nebojše Drinića koji je iznio niz optužbi na račun Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, Dodik je izjavio za Srnu da je napad uslijedio samo da se javnost ne bi bavila kapitalnim zdravstvenim objektom u Hercegovini.

“Narodni poslanik, vjerovatno sumnjivog obrazovanja, lišen kućnog vaspitanja, drznuo se da napadne ni manje ni više nego cijeli UKC-a, kvalifikujući tu ustanovu imenima nedostojnim ponavljanja”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je UKC u Banjaluci najreferentnija zdravstvena ustanova Republike Srpske i jedna od najboljih klinika u regiji, a ispite stručnosti, organizacije i humanosti zdravstveni radnici UKC-a svaki put su položili najvećom ocjenom.

“Baciti kamen na takvu ustanovu može samo nedorasla i politički bolesna osoba koja od direktora UKC ne vidi armiju ljudi u bijelim mantilima koji svakodnevno brinu o zdravlju naših građana. Vidljive su pohvale sa brojnih međunarodnih adresa na račun UKC-a koji je, pod vođstvom Vlade Đajića, ispisao najbolje stranice medicine u Republici Srpskoj”, naglasio je Dodik.

On je dodao da napad na UKC i doktora Đajića dolazi u danima kada ova ustanova obilježava godišnjicu podviga napravljenih u oblasti kardio hirurgije, u čemu je njegov dopronos nemjerljiv.