Dodik: Pobijedio sam, sačekaćemo i potvrdu- RAZLIKA JE NEDOSTIŽNA

Lider SNSD-a Milorad Dodik proglasio je pobjedu i poručio da je SNSD ozbiljna politička partija koja ne proglašava pobjedu danas, a sutra se izvinjava.

Razlika je nedostižna, kaže Dodik i poručuje da će sačekati da CIK potvrdi njegovu pobjedu na mjestu predsjednika Republike Srpske.

“Želim da kažem da su izbori što se nas tiče provedeni korektno. Mali ekscesi koji su bili nisu dovoljni da izborni proces dovedu u pitanje.Rezultati su takvi da je SNSD postigao maksimalan rezultat. Što se tiče člana Predsjedništva, čestitam Željki Cvijanović na nesumnjivoj pobjedi”, rekao je Dodik i poručio:

“Što se tiče predsjednika Republike Srpske, mi se trudimo da dajemo tačne podatke. Mi nismo oni koji bi proglašavali pobjedu, a sutra se izvinjavali. Mi tako nismo radili. Mi smo na mjestu predsjednika Republike Srpske u znatnoj prednosti. Odnosno, da je nedostižna od strane moje konkurencije i da 235.692 glasa i 209.167 glasova koliko ima moja konkurencija iz PDP-a je apsolutno nedostižna razlika za preostali dio prebrojavanja”, rekao je Dodik.

U Banjaluci smo postigli rezultat koji nas zadovoljava, naša organizacija sa Đajićem na čelu napravil je dobar rezultat, poručio je lider SNSD-a.

“SNSD dobija više nego sve političke partije zajedno. I naše koalicije i opozicije. Nema razloga da sumnjamo da je moguće da bude ugrožen rezultat za predsjednika Republike Srpske i mi ćemo doći za nekih pola sata da vam to kažemo. Što se nas tiče naš je motiv da priznamo legitimni rezultat. Nismo trčali da unosimo samo rezultate koji nama odgovaraju. Ovo je na bazi ovjerenih podataka. Ne naših stranačkih aktivista, od Teslića, Banjaluke, gdje smo gubili nekom razlikom, ali evo u Doboju je za nas razlika, ali nismo špekulisali”, rekao je Dodik.

“Što se mene tiče ja sam pobijedio, ali još ćemo malo sačekati da to potvrdimo. Onog trenutka kada smo napravili razliku od 1000 glasova, ona se samo povećavala i nikako nije pala”, poručio je Dodik.