14.2 C
Trebinje
Srijeda, 7 Decembra, 2022
Naslovnica Vijesti ĐOKIĆ PORUČIO IZ TREBINJA: Očekujemo najmanje jedan mandat iz Hercegovine

ĐOKIĆ PORUČIO IZ TREBINJA: Očekujemo najmanje jedan mandat iz Hercegovine

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest Petar Đokić izjavio je da je ova partija za razvoj svih dijelova Srpske s akcentom na energetiku u Hercegovini i da očekuje najmanje jedan direktan mandat u republičkom parlamentu iz Izborne jedinice devet.

Đokić je istakao da je u Hercegovini do danas ugovorena izgradnja novih energetskih objekata vrijednosti 2,2 milijarde KM, koji će promijeniti život u ovoj regiji.

Đokić je novinarima u Trebinju rekao da je u ovom gradu planirana izgradnja tri solarne elektrane, da će ti objekti biti izgrađeni i u ostalim opštinama u narednih pet godina, te da će one od toga imati veliku korist jer će koncesiona naknada biti korištena za njihov razvoj.

On je istakao da koalicija podržava kandidate SNSD-a za za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, te je izrazio uvjerenje da će dobiti podršku na ovom području.

Socijalistička partija, Narodni demokratski pokret i Srpski narodni pokret koji na predstojećim opštim izborima nastupaju u koaliciji predstavili su večeras na centralnoj tribini u Kulturnom centru Trebinje kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 9 i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 3.

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 9 je Ognjen Kuljić iz Nevesinja, inače direktor Elektro-hercegovine i predsjednik Opštinskog odbora SP-a Nevesinje.

Kandidat SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Rajko Ćapin iz Trebinja rekao je da su principi ove stranke humanost, solidarnost i ravnopravnost.

Kandidat Socijalističke partije za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri Biljana Dragičević rekla je da će svoje djelovanje, ako je izaberu, zasnivati na očuvanju Republike Srpske i jačanju socijalnog i ekonomskog razvoja.

Na predizbornoj tribini koalicije SP-NDP-SNP u Trebinju predstavljeni su kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet kao i kandidati za Predstavnički dom BiH u Izbornoj jedinici tri.

Večerašnjoj centralnoj tribini u Trebinju prisustvovao je i predsjednik Gradskog izbornog štaba SNSD-a Mirko Ćurić, kao i predstavnici svih ostalih koalicionih stranaka okupljenih oko SNSD-a.