Crkva u Kifinom Selu proslavila krsnu slavu-Trojcindan /FOTO/

Svetom liturgijom, svecanom litijom i lomljenjem slavskog kolača Crkva svete Trojice u Кifinom Selu danas je obilježila krsnu slavu – Trojičindan.ЦРКВА У КИФИНУ СЕЛУ ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ ТРОЈЧИНДАНSvetu liturgiju služio je sveštenik Drago Zubac, nakon čega su vjernici pristupili svetoj tajni pričešća. U prisustvu velikog broja vjernika prelomljen je kolač sa domaćinom slave Momčilom

drenovik 21 2

Sveštenik Zubac u svojoj besjedi poželio je da se molitvom Svetom Duhu utvrđujemo u vjeri, istini i ljubavi.

Čestitajući slavu domaćin Momčilo Vukotić poželio je svima da im Svete Trojice donesu dobro zdravlje, sreću i napredak, i da se još dugo godina okupljaju oko ovog svetog hrama.

Današnji praznik okupljenim vjernicima čestitao je i narodni poslanik Ilija Tamindžija.

Predsjednik Crkvenog odbora Jovan Jelačić istako je da su prošle godine krenuli u realizaciju značajnog projekta, izgradnju Parohijskog doma i kapele.

– Pripremljena je konstrukcija doma, a u narednom periodu očekuje nas puno posla. Nadam se da ćemo uz pomoć dobrih ljudi uspjeti da obezbijedimo sredstva da se ove godine postavi stolarija – rekao je Jelačić.

On se zahvalio svim donatorima i ljudima dobre volje koji su svojim prilozima pomogli da se krene u realizaciju ove značajne građevine.

Slavske svečanosti kod crkve na Drenviku upotpunio je nastup članica Etno grupe „Sveti Dimitrije“.

drenovik 21 3

drenovik 21 5

drenovik 21 4

drenovik 21 7

drenovik 21 8

drenovik 21 9

 

Radio Nevesinje