Brnabić: Informaciju o atentatu na predsjednika Srbije dobili smo 14. januara od države članice EU

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić gostujući u emisiji Tema, prokomentarisla je vijest o planiranom atentatu na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić: Informaciju o atentatu na predsjednika Srbije dobili smo 14. januara od države članice EU

Informaciju o atentatu na predsjednika Srbije dobili smo 14. januara od države članice Evropske unije – otkrila je Brnabićeva i dodala da je atentat trebao da se izvrši u februaru, odnosno u prvoj polovini ovog mjeseca.

Ona je dodala da je riječ o ozbiljnoj prijetnji.

– Evropol je došao do saznanja, a preko članice EU stigla je informacija našoj policiji – rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je, kao jedna od mjera, pojačano obezbjeđenje predsjednika Srbije.

Brnabić je zahvalila državama i partnerima Srbije na pomoći u otkrivanju ovakvih namjera.

– Ko su ljudi koji stoje iza toga, ko su organizatori, na koji način, sve te informacije smo dobili i od tada naše bezbjednosne službe rade na tome da to spriječe. Za sve one koji će se sprdati sa tim i pokušavati to da ismiju, da kažem da smo mi to dobili napismeno od Europola. Ovo nije prva prijetnja, mi smo uspjevali te stvari da spriječimo. Ovo je veoma ozbiljna prijetnja. Na nama je da pokušamo da sačuvamo te informacije da ne bismo ugrozili istragu i našu i stranih zemalja iz EU koje su nam tu informaciju dale. Obezbjeđenje predsjednika je pojačano. U tim informacijama piše ime Radoja Zvicera. Primarno je da pohapsimo te ljude, njihove jatake, sve koji mogu da ugroze njegov život – rekla je premijerka.

Kurir