BORENOVIĆ JOŠ SANJA tvrdi da je Jelena Trivić POBIJEDILA DODIKA

Lider PDP, Branislav Borenović, izjavio je na pres konferenciji u Banjaluci, da je kandidat PDP Jelena Trivić, pobijedila Milorada Dodika u trci za predsjednika Republike Srpske.

"Mi ne odustajemo" Borenović i dalje tvrdi da je Jelena Trivić POBIJEDILA DODIKA

Mi ne odustajemo. Šta se to desilo tokom noći, ispitaćemo. Odustati nećemo. Pravni tim PDP priprema ozbiljne pravne radnje prema CIK BiH. Pogledajte, 30.000 nevažećih glasačkih listića prema jutrošnjim podacima CIK. Postoje ozbiljni osnovi da se ponište izbori za predsjednika u najvećem dijelu Republike Srpske, rekao je Borenović.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Borenović je govorio o “prevarantskom čudu”, o biračkom mjestu u Čelincu na kome Jelena Trivić ima nula gladova, a Dodik 235.

– Ko mi ovo objasni, svaka mu čast. Čelinac, nije Doboj. Ili, porodično selo Jelene Trivić, Krajišnik, Jelena Trivić nula glasova. Je li to moguće? – pita Borenović.

Borenović je poručio da ne priznaju poraz i da Milorad Dodik nije pobijedio.

– Pravnim radnjama ćemo to osporiti. Trivić je pobijedila, na uzorku s kojim smo izašli od preko 72 odsto. Potom su počele da pristižnu nevjerovatne stvari, da Jelena ima nula glasova, da je u Doboju razlika 10.000 gladova, a na početku smo tamo bili egal. Oni su izgubili izbore, vidi se po facama, po izjavama, po podacima koje smo objavili. Zamislite kada nađemo 2.000 glasačkih mjesta u kojima Jelena ima nula glasova, i da to priznamo! Nisam uopšte gledao podatke za NSRS i PSBIH jer me sada ne zanimaju. Izbori sa predsjednika RS su izbori za slobodnu Srpsku – kaže Borenović.