14 C
Trebinje
Utorak, 13 Aprila, 2021
Naslovnica Vijesti 70 godina Industrije alata – Ćurić i Petrović posjetili firmu i...

70 godina Industrije alata – Ćurić i Petrović posjetili firmu i čestitali jubilej

Iat 70 godina.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović čestitali su veliki jubilej Industriji alata Trebinje IAT, koja danas obilježava 70 godina postojanja.

Petrović i Ćurić su prilikom posjete IAT-u razgovarali sa potpredsjednikom Swislion koncerna Željkom Vlahovićem i direktorom IAT- a Jovankom Uljarević.

Nakon sastanka je zaključeno da je Industrija alata Trebinje jedan od najznačajnihih i najstarijih kolektiva u Trebinju i da širenje proizvodnje i očuvanje radnih mjesta treba da bude priorit i većinskog vlasnika i Grada Trebinja.

“Industrija alata Trebinje prepoznatljiva je na svjetskom tržištu po tradiciji i kvalitetu vrhunskih alata. IAT je odškolovao mnoge generacije Trebinjaca, a danas u ovom preduzeću radi veliki broj naših sugrađana. Ta tradicija i ti ljudi obavezuju nas da nađemo zajedničko rješenje kako bismo obezbijedili uspješan nastavak poslovanja ovog kolektiva i u budućnosti, ” rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

IAT trenutno zapošljava više od 400 radnika, a već godinama stabilizovana je proizvodnja i obezbijeđen izvoz 95% proizvoda na inostrana tržišta.

Direktor IAT-a Jovanka Uljarević potvrdila je da će se u narednim danima delegacija IAT-a sastati sa gradonačelnikom Trebinja i njegovim saradnicima kako bi se nastavili započeti pregovori na korist svih zainteresovanih strana. Sastanku će prisustvovati rukovodstvo IAT-a i sindikalni predatavnici ovog kolektiva.

Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje osnovana je u martu 1951. godine.

Rejting.info