10 C
Trebinje
Utorak, 2 Marta, 2021
Naslovnica Trebinje Vanja Spaić najbolji sportista Trebinja u 2020. godini

Vanja Spaić najbolji sportista Trebinja u 2020. godini

IMG_6857.JPG (132 KB)

Atletičarka Vanja Spaić najbolji je sportista Trebinja u 2020. godini, dok je priznanje za najbolji sportski kolektiv našeg grada u prošloj godini pripalo Košarkaškom klubu „Leotar“.

Drugo mjesto među najboljim sportistima pripalo  je Božidaru Vučureviću, članu Džudo kluba „Leotar“, a treće mjesto dijele Marko Šuković, član atletskog kluba „Trebinje“ i Đorđije Ninković, član košarkaškog kluba „Leotar“ Trebinje.

IMG_6848.JPG (152 KB)

fghhg.JPG (131 KB)

Drugoplasirani sportski kolektiv je Atletski klub „Leotar“, a treće mjesto Džudo klub „Leotar“.

Zlatna plaketa za životno djelo u sportu dodjeljena je Draganu Milojeviću. Priznanje  „Ambasador sporta“ ove godine ide u ruke Milene Nikolić. Priznanje sportski radnik ove godine pripalo je Draganu Rakiću, a priznanje za najboljeg sportskog sudije dodijeljeno je Draganu Porobiću.

IMG_6835.JPG (151 KB)

Priznanje „Prijatelj sporta“ ove godine otišlo je u ruke Dobroslava Boba Beraka i Borislava Jokanovića.

Priznanje za postignute rezultate u sportu dodijeljene su Petru Spaiću i Zlatku Selimoviću.

Organizatori večerašnje manifestacije odlučili su da dodijele posthumno priznanje Miloradu Mišu Šekariću.

IMG_6826.JPG (147 KB)

Najperspektivniji sportisti u 2020. godini su: Ivan Marinović Ot, Anastasija Janjić, Sergej Petrović, Anđelka Lakić, Aleksa Ninković, Marija Radović, Sergej Selimović, Anastasija Koprivica, Milan Andrić, Sara Tomić, Jovan Vukoje, Lara Pujić, Milan Batinić, Ivana Kisin, Pavle Ljubenko, Lara Brnjašić i Matija Vujičić.

IMG_6822.JPG (100 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić u prigodnoj besjedi podsjetio je da je protekla godina bila izuzetno teška, posebno za sport ali da pandemija nije spriječila da se igra fudbal, košarka, rukomet…da se osvajaju nove medalje.

„I u ovom vremenu pokazali ste da ste najbolji ambasadori našeg grada. Naš grad postaje veliki sportski centar i zato su sva ulaganja u infrastrukturu više nego opravdana i biće nastavljena i u narednom periodu. U ovoj godini biće završena izgradnja zatvorenog bazena, a počećemo sa izgradnjom fudbalskih terena. Trebinje ima veliki potencijal da postane centar zimskih priprema, ali svi zajedno moramo da uložimo dosta energije, truda i ideja da bi smo u tome i uspjeli. Uz razvoj sportske infrastrukture, najvažnije je da ulažemo u naše sportske klubove i njihove članove“, rekao je gradonačelnik Ćurić.

IMG_6818.JPG (115 KB)

Izbor sportiste godine tradicionalno organizuju JU „Trebinjesport“ i Glas Trebinja pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

M.I.