U Trebinju sportski spektakl – Učestvuje 100 atletičara

U Trebinju će se u srijedu, 15.septembra ove godine održati  takmičenje u atletici pod nazivom “Svesrpski atletski kup 2021” na kome će učestvovati oko 100 atletičara iz Srbije i Republike Srpske.

Takmičenje će se održati na stadionu „Leotar“ u 16.15 časova, a  manifestaciju će svečano otvoriti gradonačelnik Grada Trebinja  Mirko Ćurić uz prisustvo visokih zvaničnika svih atletskih saveza.

Manifestacija se održava povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva 15. septembra u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske i Atletskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Grada Trebinja.

Takmičenje se organizuje kao petomeč reprezentacija Кosova i Metohije, Beograda, Vojvodine i Centralne Srbije koji sačinjavaju Srpski atletski savez, te domaćina selekcije Republike Srpske.
Кategorija je apsolutna (seniori), a takmičinje će se odvijati u sljedećim disciplinima: 100 metara, 110 metara s preponama, 400 m, 800 m, 3.000m, bacanje koplja, bacanje kugle, skok u vis, skok u dalj i skok s motkom.
Takmičenje će se održati po pravilima i propozicijam ASRS, uz poštovanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Rejting.info