U trebinjskoj biblioteci, u utorak promocija knjige Sredoje Novića “Od Detlaka do Ist rivera”

Promocija knjige “Od Detlaka do Ist Rivera” mr Sredoja Novića biće održana u utorak, 14. novembra, u Narodnoj biblioteci Trebinje.
“Od Detlaka do Ist Rivera” je autobiografsko djelo u kojem se mogu naći najzanimljiviji detalji iz bogate karijere autora, koji je trenutno delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Knjiga sadrži 600 stranica, sa 70 podnaslova.

Tu su moji brojni susreti s običnim građanima, njihove životne priče, razgovori s nekadašnjim političkim liderima, moja viđenja nekih situacija, tako da mislim da je obuhvaćen jako širok dijapazon i da je štivo koje će se moći čitati. Detlak je mjesto gdje sam rođen, a na Ist Riveru (East Reaver) sam držao govor u Ujedinjenim narodima. Uvijek sam razmišljao da li je moguće da čovjek iz tog malog, nepoznatog sela, bosonogo dijete iz dvanaestočlane porodice u kojoj smo rasli kako smo rasli, iako mu roditelji nisu bili ni politički lideri, ni nosioci spomenica, bogatstva, ode u svijet, školuje se… I onda dođete u period kada možete reći da vam je karijera dosta bogata, rekao je o knjizi Nović.

On je Nović na Pravnom fakultetu u Sarajevu diplomirao davne 1970, a magistrirao 12 godina kasnije.

Najveći dio karijere proveo je u policijskim i sigurnosnim službama. Nović je nekadašnji visoki funkcioner SUP-a RBiH, potom tadašnje Službe državne bezbjednosti i Predsjedništva RBiH.

Tokom rata je radio kao profesor u Banjoj Luci, nakon rata u više navrata je imenovan za ministra unutrašnjih poslova RS, bio je prvi direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) te državni ministar civilnih poslova.

Na promociji će govoriti prof. dr Nenad Novaković, prof. dr Siniša Кaran i prof. Valentina Sušić, kao i autor, mr Sredoje Nović.
Izdavač knjige je “Besjeda” iz Banjaluke.
Promocija će početi u 19.00 časova.