21.2 C
Trebinje
Subota, 20 Jula, 2024
Naslovnica Trebinje U toku postavljanje završnog sloja asfalta u kružnom toku, sutra će biti...

U toku postavljanje završnog sloja asfalta u kružnom toku, sutra će biti pušten u saobraćaj

U toku je postavljanje završnog sloja asfalta u novizgrađenom kružnom toku kod Kamenog mosta.

asfaltiranje kruzni tok.jpg

Kružni tok će sutra biti pušten u saobraćaj, nakon što bude završena horizontalna signalizacija, rekao je za TrebinjeLive.info načelnik gradskog Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Spasoje Radović.

Radović je naveo da radove na izgradnji kružnog toka izvodi preduzeće “Hercegovina putevi” iz Trebinja, a da je njihova vrijednost oko 175.000 KM i finansiraju se iz gradskog budžeta.

“Ovim projektom smo riješili jedan dugogodišnji problem i drago mi je što su Trebinjci imali razumijevanja za radove i za izmjenu saobraćaja. U narednim danima kreće i izgradnja treće trake kod skretanja za gradsku kapelu, a u planu imamo i izgradnju treće trake za naselje Hrupjela, za koju je u toku izrada projektne dokumentacije”, naveo je Radović.

spaso radovic-min.jpeg

Prema njegovim riječima, cilj je i izgradnja kružnog toka kod stare autobuske stanice, u ulici Trebinjskih brigada.

“Imamo još nekoliko važnih projekata koje ćemo realizovati u ovoj godini, a to su završetak izgradnje ulice od Vatrogasnog doma do zgrade za mlade bračne parove, izgradnja nove ulice od Palate pravde do Policijske uprave Trebinje i nastavak izgradnje saobraćajnice od Srednjoškolskog centra do naselja Zasad u Vojvođanskoj ulici”, naveo je Radović.

On je istakao da ovo odjeljenje paralelno radi i na zamjeni postojećih rasvjetnih tijela LED svjetiljkama, farbanju ograda, održavanju šahtova i soabraćajne signalizacije, saniranju udarnih rupa te uvođenju reda u Starom gradu, gdje su primjetni brojni problemi.