/VIDEO/ Trebinjsko kulturno ljeto nikad bogatije

 

Po platanima, na crkvini, u Kulturnom centru, muzeju ili biblioteci – svaki dan po neko dešavanje. Predaha nema jer traje trebinjsko kulturno ljeto. Ovogodišnje je nikad bogatije.

Grad Trebinje nosi titulu grada kulture i trebinjski kulturno ljeto prosto je prepoznatljivo onoliko koliko je prepoznatljiv grad Trebinje i naš Leotar, Jovan Dučić naravno. Što se tiče manifestacija moram reći da je prava gužva, kaže Slađana Skočajić, načelnik odjeljenja za kulturu Trebinje.

Gužve su i na daskama koje život znače, traje 64 Festival festivala, amaterska pozorišta stigla su sa svih strana. Osim u poziršnoj sali glumci umijeće pokažu i u Dučićevoj ulici.

“Mislim da je vrlo sadržajno. Stvarno imate šta da vidite, da odgleedate predstavu da pogledate film. Mislim zaista Trebinje živi”, rekla je Ana Gregorević, pozorišna rediteljka iz Beograda.

Eminentni književnici ovog ljeta defiluju kroz trebinjsku biblioteku, koliko su promocija tamo organizovali teško je i izbRojati. Ne mogu se izbrojati ni slikarske izložbe.

“Mi do kraja godine imamo popunjene termine i kada se radi o likovnim glaerijama i kada se radi o pozorišnim manifestacijama, bioskop radi u punom kapacitetu i nema prostora da razgovaramo o odmoru, na sreću” rekao je Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje.

Uskoro počinje i festival klasične muzike a održaće se i Sabor na Ublima, pažnju će sigurno privući i tradicionalni skokovi s mosta u Trebišnjicu.

“Dođite u Trebinje jer ovdje za svakoga  ima po nešto”. kaže za ATV Kralj Ibi.

ATV