Trebinje – USKORO ZAVRŠETAK ČETVRTE FAZE POPLOČAVANJA STAROG GRADA

 Četvrta faza popločavanja Starog grada u Trebinju vrijedna oko 700.000 KM biće završena prije početka glavnog dijela turističke sezone, izjavio je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula.
On je objasnio da se popločavanje Starog grada u Trebinju realizuje u okviru projekta revitalizacije Starog grada vrijednog oko dva miliona evra, koliko su iznosile i prve procjene, kao i najavljene donacije Vlade Srbije.

“Projekat zajednički finansiraju Vlada Srbije i grad Trebinje. Do sada je praktično uloženo oko 800.000 evra /Vlada Srbije/ i oko 300.000 KM /grad Trebinje/”, rekao je Furtula.

Prema njegovim riječima, u okviru četvrte faze koja je u toku planirano je da bude popločano oko 2.500 metara kvadratnih ulica autohtonim materijalom – bilećkim kamenom.

Predviđena je i rekonstrukcija svih komunalnih i drugih instalacija, što povremeno usporava napredovanje radova zbog međusobnih ukrštanja.

On je naveo da je do sada u Starom gradu popločano oko 3.500 metara kvadratnih ulica od ukupno oko 8.500 metara kvadratnih koliko je planirano za popločavanje.

Furtula je dodao da preostaje da u narednim fazama budu popločane i preostale površine, te izrazio očekivanje da će Vlada Srbije do kraja podržati Grad u ovom projektu.

On kaže da je, ukoliko određeni dio sredstava bude nedostajao, Gradska uprava spremna da ponovo uloži sredstva iz budžeta, a ako zatreba i da se kreditno zaduži kako bi se ovaj projekat završio u cijelosti, s obzirom na to da je obećala ukupno dva miliona evra”, rekao je Furtula. Srna