14.2 C
Trebinje
Srijeda, 7 Decembra, 2022
Naslovnica Trebinje Trebinje sutra obilježava Svjetski dan turizma

Trebinje sutra obilježava Svjetski dan turizma

turizam-trebinje.jpg (225 KB)

Svjetski dan turizma u Trebinju sutra će tradicionalno biti obilježen brojnim aktivnostima.

Žarko Vico, iz Turističke organizacije Trebinje je kazao da obilježavanje počinje u devet časova kvizom znanja u Centru srednjih škola za srednjoškolce iz oblasti turizma, nakon čega će se ispred Turističkog info centra održati izložba likovnih radova sa konkursa za najljepši likovni rad na temu Trebinja za učenike osnovne škole.

“Tri najbolja rada biće nagrađena vrijednim nagradama. A sve ostale pristigle radove ćemo izložiti ispred Info centra u Dučićevoj ulici”, kazao je Vico i naglasio da će u 12 časova u organizaciji Srpskog udruženja “Ćirilica” Trebinje biti upriličena izložba faksimila Miroslavljevog jevanđelja.

U 13 časova u hotelu „Nar“ biće održan centralni program obilježavanja Svjetskog dana turizma u našem gradu, na kojem će se obratiti ministar trgovine i turizma RS Suzana Gašić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Planirano potpisivanje Memoranduma o međusobnoj saradnji i zajednickom djelovanju turističkih organizacija Grada Trebinja, Herceg Novog i Nikšića je odgođeno usljed tehničkih razloga.

Radio Trebinje