19.1 C
Trebinje
Srijeda, 28 Septembra, 2022
Naslovnica Trebinje Trebinje: Potpisani ugovori sa predstavnicima devet udruženja građana

Trebinje: Potpisani ugovori sa predstavnicima devet udruženja građana

U Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori sa predstavnicima devet udruženja građana, za 12 projekata iz oblasti zdravstveno-invalidske zaštite, ukupne vrijednosti 30 hiljada maraka.

IMG_20220805_124417_resized_20220805_124452172.jpg (129 KB)

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića  uduženja su se prijavila na javni poziv.

„I svaki zahtjev koji je ispunjavao uslove smo podržali. U narednom periodu očekujemo realizaciju projekata. Ali i poruka koju smo poslali je da gdje god nedostaje sredstava a da mi budemo u mogućnosti kao Grad, sigurno ćemo izaći u susret. Ne može društvo baš sve riješiti ako nemate plan i ne znate šta hoćete. Ova udruženja danas znaju šta im treba, imaju plan ali znaju i mogućnosti i na lokalnom i republičkom nivou.“, objasnio je gradonačelnik Trebinja.  Miroslav Andrić, predsjednik Udruženja amputiraca Trebinje je izrazio zahvalnost Gradskoj upravi na podršci duži niz godina kroz projekte.

„Uvijek može i bolje i više ali mi smo zadovoljni  što možemo ovim sredstvima da obezbjedimo nabavku ortopedskih pomagala koja su veoma skupa i nisu pristupačna svima“, kazao je Andrić.

Snežana Misita, predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ Trebinje  je istakla da će ovo udruženje  dobijenim sredstvima kupiti reagense za bolnicu.

„Veliko hvala Gradskoj upravi, Bolnici Trebinje i posebno laboratoriji koja nam radi besplatno analize za vantjelesnu oplodnju. Gradska uprava je našem udruženju uvijek bila podrška i uvijek su pokazivali da im je porodica na prvom mjestu. Trebinje je jedina lokalna zajednica na području RS koja izdvaja besplatan postupak po porodici i na to sam veoma ponosna“, kaže Misita.

Grad Trebinje nudi konstantnu podršku ovim udruženjima kroz različite projekte.

Radio Trebinje