3 C
Trebinje
Utorak, 19 Januara, 2021
Naslovnica Trebinje Dom penzionera Trebinje-mjesto za život dostojan čovjeka (AUDIO)

Dom penzionera Trebinje-mjesto za život dostojan čovjeka (AUDIO)

Rad javne ustanove Dom penzionera Trebinje i u 2021. godini u potpunosti je usmjeren za obezbjeđivanje socijalno-zdravstvenih uslova za život dostojan čovjeka za sve naše korisnike, izjavio je Rajko Ćapin, direktor ove ustanove, gostujući u Jutarnjem programu Radio Trebinja.

dom-penzionera-rajko-capin.jpg (153 KB)

I pored pandemije virusa korona, zahvaljujući profesionalnom odnosu zaposlenih, medicinskih radnika i njegovatelja, kao i preventivnim i mjerama zaštite, u ovoj javnoj ustanovi su, od marta prošle godine, zabilježena samo tri izolovana slučaja virusa korona.

„U najjačem naletu virusa korona 17 dana bili smo u samoizolaciji, posvećujući korisnicima 24 časa sve naše kapacitete. Nismo dozvolili prenošenje virusa u našoj ustanovi, sačuvali smo zdravlje naših korisnika, zahvaljujući i dobroj saradnji sa našim zdravstvenim ustanovama i službama, ali i brojnim javnim ustanovama u gradu, od kojih naročito izdvajamo Javnu ustanovu „Ekologija i bezbjednost“. Troje korisnika je, nakon kraće hospitalizacije u Bolnici Trebinje, u našoj ustanovi uspješno oporavljeno i rehabilitovano, a nismo imali nijedan smrtni slučaj povezan sa novim virusom“, navodi Ćapin.

U Domu penzionera Trebinje je trenutno oko 120 korisnika, a zbog velikog broja zahtjeva za smještajem, formirana je i lista čekanja.

„U Domu borave stara lica iz istočne Hercegovine, ali i drugih mjesta RS i Federacije BiH, imamo korisnike i iz susjednih država – Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Prepoznatljiv kvalitet naših usluga potvrda je visokog stepena povjerenja između nas i naših korisnika, što je podstrek da radimo još bolje“, ističe direktor ustanove za Radio Trebinje.

U toku su završni radovi na rekonstrukciji Doma, u okviru projekta CEP 2, kojim će biti obezbijeđen smještaj za ukupno 156 korisnika, a cijena smještaja, koja, zavisno od kategorizacije iznosi od 650 do 1104 KM, neće se mijenjati ni u ovoj godini.

Razgovarala: Vlatka Musić

Radio Trebinje

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
messenger sharing button