8.2 C
Trebinje
Nedjelja, 29 Januara, 2023
Naslovnica Trebinje Prijem za predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom

Prijem za predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom

IMG_3685_resized_20221202_103347541.JPG (286 KB)

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za predstavnike trebinjskih udruženja lica sa invaliditetom.

Ćurić je istakao da Gradska uprava Trebinje vodi brigu i da su uvijek na raspolaganju za ove osjetljive kategorije.

„Naravno, treba sve učiniti da im se poboljša status. Određen broj kategorija putuje po 300, 400 kilometara da obavi pregled, pa smo dali svim udruženjima da nam šalju zahtjev na koje preglede idu i da nadležnim institucijama pošaljemo prijedlog da se u narednom periodu nađe rješenje kako bi se ti pregledi mogli obavljati u Trebinju, bar na tromjesečnom ili polugodišnjem nivou“, kazao je Ćurić.

On je podsjetio na program Gradske uprave kojim se predviđa da porodice lica iz osjetljivih kategorija mogu da prespavaju u hotelu blizu Kliničkog centra Banja Luka, dok lice obavi preglede, a da troškove snosi Grad Trebinje.

„To je naš mali doprinos koji im sigurno znači. Nekada ni finansije nisu toliki problem, koliki je komunikacija. Nadam se da ćemo što više razgovarati, da bismo riješili sve probleme“, zaključio je gradonačelnik Trebinja.

Prema riječima Momčila Damjanca iz Udruženja amputiraca Trebinje i ispred Koordinacionog centra invalidne organizacije istočne Hercegovine, od Gradske uprave su uvijek imali veliku podršku.

„Mi, kao koordinacioni centar djelujemo na cijeloj teritoriji istočne Hercegovine. Postojimo od 2006. godine, a uvijek imamo podršku gradske vlasti. Naš najveći problem je nezainteresovanost ljudi. Oni misle da mi možemo sve da riješimo u svakom trenutku. Do sada se nismo nalazili u težim situacijama, sve što smo mogli završiti, uradili smo uz pomoć lokalne zajednice“, naveo je Damjanac.

Radio Trebinje