3 C
Trebinje
Četvrtak, 28 Januara, 2021
Naslovnica Trebinje POTPISAN UGOVOR: Trebinjska tržnica uskoro dobija novu opremu

POTPISAN UGOVOR: Trebinjska tržnica uskoro dobija novu opremu

 

screen-18.30.35[05.12.2020].jpeg (69 KB)

Predstavnici Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i devet lokalnih zajednica. Među kojima je i Grad Trebinje juče su u Banjaluci potpisali ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 690.000 KM iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj.

Direktor Razvojne agencije Trebinje Dražen Bošković rekao je da je ova lokalna zajednica kandidovala projekat koji se odnosi na jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda, čija je vrijednost 124.710 KM, od čega je 90.000 KM bespovratnih sredstava.

„Prozvodnja i plasman poljoprivrednih proizvoda biće poboljšani nabavkom rashladne opreme za gradsku tržnicu u Trebinju, a opremićemo i spoljni dio tržnice nabavkom stolova i suncobrana. Takođe, unaprijedićemo prerađivačke i prozvodne kapacitete nabavkom tri mini sirane“, rekao je Bošković.

Vrijednost projekta Razvojne agencije Grada Trebinja pod nazivom “Jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda” iznosi 124.710,30 KM, Grad Trebinje će sufinansirati 30%, od ukupne vrijednosti projekta. Njegove glavne aktivnosti su: opremanje unutrašnjeg prostora gradske tržnice, kroz nabavku rashladnih uređaja i prateće opreme za potrebe prodaje mliječnih proizvoda, ribe i mesa, uređenje-unificiranje vanjskog dijela tržnice, kroz nabavku stolova i suncobrana, unapređenje kapaciteta proizvođača sira, kroz dodjelu tri mini sirane, putem javnog poziva.

Nosilac projekta je prema Boškovićevim riječima Agencija, dok su partneri Grad Trebinje, Agrarni fond i Komunalno preduzeće.

Pored pomenutog, navodi Bošković, biće organizovane i radionice za proizvođače sira iz oblasti standardizacije i upravljanja kvalitetom.RT