26.2 C
Trebinje
Petak, 1 Jula, 2022
Naslovnica Trebinje Potpisan protokol o saradnji biblioteka iz Trebinja i Valjeva

Potpisan protokol o saradnji biblioteka iz Trebinja i Valjeva

  • Predstavnici Javne ustanove Narodna biblioteka Trebinje i Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva danas su potpisali Protokol o saradnji.

“Cijeneći značaj zajedničkog djelovanja u oblasti kulture i obrazovanja na razvoj bibliotečko-informacione djelatnosti, ove dvije biblioteke ubuduće će jačati saradnju između dvije ustanove u oblastima zajedničkog interesovanja koji je prepoznat, a naročito u oblasti kulture, obrazovanja, cjeloživotnog učenja, popularizacije knjige i čitanja, izdavaštva i promocije visokih umjetničkih dometa”, rekla je direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić Vuković.

IMG_4662_resized_20220521_125501616.JPG (161 KB)

Izražavajuži zadovoljstvo povodom potpisivanja protokola o saradnji, direktor Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ Valjevo Violeta Milošević naglasila je da će ovaj protokol biti prvi korak o daljem kulturnom povezivanju dva značajna centra kulture srpskih prostora.

Uoči svečanosti potpisivanja protokola otvorena je izložba Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović” Valjevo „Slike grada 365“ koje predstavljaju dokumentarno svedočanstvo o događajima i ljudima koji su obilježili 2021. godinu, uz namjeru da sačuvaju sadašnjost foto bilješkama ljudi, događaja, arhitekture i lokaliteta iz Valjeva i okoline.

IMG_4628_resized_20220521_125045079.JPG (113 KB)

Radio Trebinje

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
messenger sharing button
whatsapp sharing button