Počinju glavni radovi na izgradnji bolnice u Trebinju

U trebinjskom naselju Pridvorci mašine rade punom parom, pravi se nova bolnica. Uskoro se završavaju pripremni i počinju glavni radovi. Trebinjci zadovoljni. Kažu, Trebinju je potrebna nova bolnica. Nadaju se da će biti savremenija. 

Da naprijed ide trebinjsko zdravstvo uvjerava i resorni ministar. Alen Šeranić za ATV kaže da je papirologija završena, izvođač je na terenu a u petak se postavlja i kamen temeljac. Ministar je i svjestan činjenice da novi objekat i savremena oprema ne liječe ljude.

“Nove organizacione postavke, novi aparati, nove zdravstvene usluge koje ne smiju ostati na aparatima i prostoru nego i na usavršavanju zdravstvenog kadra. Sa Bolnicom u Trebinju smo krenuli u aktivnosti koje podrazumijevaju nove specijalizacije doktora medicine. Nekih 40 specijalizacija je raspisano u prethodnom periodu“, kaže ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Postojeća zgrada je napravljena 1955. godine i još odavno je postala tijesna i neuslovna. Vremenom je objekat dograđivan i rekonstruisan ali sve je bilo džaba. Novom objektu se raduje svaki medicinar. Doktorka Tanja Mrdić kaže da u takvim uslovima nije lako raditi mnogo je toga priča što zdravstvenim radnicima otežava posao.

“Najteže nam pada nemogućnost uspješnog dijagnostifikovanja, znači slanja pacijenata na dijagnostičke procedure koje mi ne možemo da izvedemo a potrebne su nam da bi liječili naše pacijente. Tako da će se ovim novim objektom i medicinskom opremom to prevazići. Imaćemo svoju opremu“, kaže pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Bolnici Trebinje Tanja Mrdić.

Izgradnjom nove bolnice i trebinjski Dom zdravlja će dobiti više prostora. Medicinari će definitivno dobiti bolje uslove rada a građani Hercegovine se nadaju da će i oni dobiti bolju, kvalitetniju i ljubazniju uslugu.

Kapaciteti nove trebinjske bolnice su 223  kreveta a sve se radi na površini od 1700 metara kvadratnih i to po principu ključ u ruke. Konačno bi sve trebalo da košta 128 miliona maraka.

ATV