9.2 C
Trebinje
Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021
Naslovnica Trebinje Od 19. do kraja novembra “Dani čitanja” – Centralni događaj u Narodnoj...

Od 19. do kraja novembra “Dani čitanja” – Centralni događaj u Narodnoj biblioteci u Trebinju

Narodna biblioteka Trebinje je ovogodišnji partner Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske u kampanji „Čitajmo zajedno“, koja traje od 19. do kraja novembra.

U okviru ovogodišnje kampanje „Čitajmo zajedno“ biće uspostavljeni Dani čitanja u Republici Srpskoj, koji će početi 19. novembra. Tokom Dana čitanja će se u svim školama i bibliotekama organizovati aktivnosti sa ciljem popularizacije književnika, književnosti i kulture čitanja.

Povodom zvaničnog početka kampanje, u prostorijama biblioteke biće organizovan prigodan program u kome će učestvovati predškolci i najmlađi školarci iz našeg grada, kojima su toga dana pripremili brojna iznenađenja.

U programu će učestvovati i predstavnici nadležnog ministarstva i Grada Trebinja, a planiran je i organizovan dolazak učenika trebinjskih osnovnih škola.

Kampanja traje do 26. novembra, i u tom peridu, u biblioteci će biti organizovane različite aktivnosti koje za cilj imaju promociju važnosti čitanja, te pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže.

Narodna biblioteka Trebinje