HOĆE LI I OVO OSTATI MRTVO SLOVO NA PAPIRU – Izvještaj protiv četiri lica koja su se iživljavali nad Srpkinjom u Mostaru

Policijska uprava Trebinje danas je Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj  protiv J.Š. iz Mostara i tri NN lica zbog postojanja  osnova sumnje  da su tokom juna 1992. godine  u svojstvu pripadnika HVO-a jedinice „Vojne policije“ u prostorijama logora Mašinskog fakulteta u Mostaru, uz prijetnju oružjem, silovali Srpkinju čiji su inicijali M.V.

U saopštenju iz PU Trebinje se navodi da je J.Š.  oštećenu odveo  u hodnik ispred muškog i ženskog toaleta gdje se nalazio jedan manji sto  te je uz prijetnju pištoljem silovao  nakon čega su isto učinila tri nepoznata vojna policajca.

Odjeljenja za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina u PU Trebinje i Prijedor su  prethodno  u koordinaciji sa Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma Banjaluka  preduzeli niz mjera i radnji (prikupljanje  dokumentacije, saslušanja svjedoka),  te izvršenim prepoznavanjem lica na osnovu fotografija preduzeli druge potrebne mjere i rdanje, a sve u cilju dokumentovanja navedenih događaja.

Lica koja su silovali M.V. se sumnjiče da su počinili krivično  djelo Zločin protiv čovječnosti i Ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Rejting.info