26.2 C
Trebinje
Petak, 1 Jula, 2022
Naslovnica Trebinje Grad Trebinje javnim pozivom izdvojio 15.000 KM za izdavaštvo

Grad Trebinje javnim pozivom izdvojio 15.000 KM za izdavaštvo

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore sa pet učesnika javnog konkursa za izdavačku djelatnost, koji su ostvarili pravo na finansiranje njihovih djela.

Komisija za izbor djela iz oblasti izdavalašta je odobrila finansiranje pet djela, a riječ je o dvije zbirke poezije, romanu, aforizmima i monografiji o palim borcima Trebinjske  brigade.

A odlukom gradonačelnika Trebinja biće posebno finansirana doktorska disertacija.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je istakao da se Grad Trebinje po prvi put – javnim pozivom, odlučio da na ovakav način podrži izdavaštvo i kvalitetne stvaraoce u Trebinju, a planirana sredstva za ove namjene iznose 15.000 KM.

„Hvala ovim ljudima koji će svojim radovima da ostave trag iza nas, jer što ostane iza nas,  generacije pamte. Ovi ljudi zaslužuju svaki vid podrške i nadam se da će i u narednom periodu imati podršku grada Trebinja“, rekao je Ćurić.

Milosava Supić Vuković, član komisije kaže da je tročlana komisija nakon pregleda prijava i analize djela konstatovala da su navedeni rukopisi zadovoljili sve kriterijume predviđene konkursom jer predstavljaju kvalitetna ostvarenja koja su usklađena sa opštim interesom kulture grada Trebinja.

„Imali smo vrlo težak i odgovoran posao. Nastojali smo da sve rukopise iščitamo jer je riječ o vrlo kvalitetnim rukopisima. Mislim da su i oni zadovoljni sa ovom podrškom grada Trebinja i nadam se da ćemo i ubuduće na ovakav način sarađivati“, rekla je Supić Vuković.

IMG_8602.JPG (119 KB)

Dobroslav Šarović, trebinjski multidisciplinarni umjetnik je izrazio zahvalnost gradskoj upravi, komisiji i svima koji su podržali izdavanje njegovog romana.

„Zadovoljan sam da nakon dugo godina rada mogu da objavim svoj roman, koji će vjerujem biti primjeran dobar i da ću obravdati ova sredstva koja su mi danas doznačena“, naveo je Šarović.

Radio Trebinje