Ćurić: Ozbiljno smo odradili strategiju razvoja turizma (VIDEO)

Ozbiljno smo odradili strategiju razvoja turizma, ako ne i jedini u Republici Srpskoj, naglasio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, gostujući u Vikend jutro.
Mirko Ćurić - Foto: RTRS

Mirko ĆurićFoto: RTRS

– Novac koji se dobije od boravišne takse treba da se uloži u turizam, i zato nam je i stalo da se što više turista prijavi, jer te cijene su simbolične – naglasio je Ćurić.

Nastava u Republici Srpskoj počinje sutra, ali u Trebinju će ove nedjelje ići onlajn nastava.

– Prema procjenama epidemiologa ipak smo odlučili da ova sedmica bude onlajn nastava. Vjerujem da će se do tada stabilizovati situacija. Preduzimamo preventivne mjere i slušamo upustva nadležnih – istakao je Ćurić.

Ćurić se osvrnuo i na pitanje prodaje Hidroelektrane na Trebišnjici.

– Upravo prije dvadesetak godina, kada su na vlasti bili njihovi lideri, određen broj stranih fondova ušao je u HET i druge firme – istakao je gradonačelnik Trebinja.

On je naglasio da nije prikazana realna slika, te da su činjenice na strani rukovodstva hidroelektrane, Elektroprivrede i Vlade Republike Srpske u čiji rad ima puno povjerenje.

– Mi ćemo na njihovu žalost naći rješenja i nastaviti da idemo u realizaciju projekta koji čeka na realizaciju već 30,40 godina i upravo su njihovi lideri u prethodnom periodu mogli to da realizuju, ali nisu – poručio je Ćurić.

RTRS