U Nevesinju se otvara novi proizvodni pogon sa 150 radnih mjesta

Opština Nevesinje i Privredno društvo „Mraz“ iz Pala koje je nedavno kupilo nevesinjsku fabriku tekstila potpisaće memorandum o poslovnoj saradnji, potvrđeno je na sastanku opštinske uprave, novog poslodavca i direktora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslava Vujičića.

Načelnik opštine Milenko Avdalović kaže da se radi ozbiljnom privrednom subjektu iz oblasti tekstila sa kojim će lokalna uprava uspostaviti parnerski odnos kako bi se sačuvala radna mjesta i održao kontinuitet tekstilne proizvodnje u Nevesinju.

Direktor privrednog društva „Mraz“ Mladen Кovačević najavio je otvaranje novog proizvodnog pogona koji bi zapošljavao od 120 do 150 radnika. Rekao je da će biti sproveden proces prekvalifikacije i dokvalifikacije kadrova kako bi se obezbijedila kvalitetna radna snaga.

Кovačević je potvrdio da je već razgovarao sa radnicima preduzeća „Кlaudija“, naglašavajući da će oni imati prioritet za angažovanje u novom proizvodnom procesu.

Već naredne sedmice na obuku u Foču trebalo bi da krene osam radnika.

Кompanija „Mraz“ u sjedištu društva na Palama i poslovnim jedinicama u Foči, Rogatici i Travniku zapošljava značajan broj radnika.Izvozno je orijentisano preduzeće i sarađuje sa renomiranim partnerima iz Njamačke.

Radio Nevesinje