TAMINDŽIJA: U Nevesinju u 2022. godini u različite programe uloženo dva miliona maraka

Ilija Tamindžija, poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske istakao je da je za Nevesinje  u 2022. godini za različite programe  izdvojeno 2. 000 000 КM, što je najviše od svih opština u Republici Srpskoj, dok je  zaposleno  269 lica sa biroa ove opštine.

Tamindžija je naglasio da programi podrške u zapošljavanju koje realizuju Vlada RS i Zavod za zapošljavanje RS predstavljaju značajan doprinos razvoju privrednog ambijenta, kako za poslodavce, tako i za lica koja započinju samostalnu djelatnost.

“Samo novo zapošljavanje, uz bolji položaj zaposlenih radnika, može donijeti brži razvoj Srpske! Zato je važno što institucije Srpske pokreću i realizuju programe zapošljavanja”, poručio je Tamindžija, najaktivniji poslanik u skupštinskim klupama koji je uvijek imao konstruktivne prijedloge za razvoj Republike Srpske posebno se zalažući za Hercegovinu.

Podsjećajući na mnogobrojne realizovane programe na području opštine Nevesinje Tamindžija je rekao da je u četvorogodišnjem periodu sa evidencije biroa Nevesinje  brisano, zbog zaposlenja i obavljanje privatne djelatnosti, ukupno 1884 lica, te da su odobrena sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i djece poginulih boraca za 141 lice.

“Odobrena su i  sredstva za zapošljavanje 20 pripravnika sa visokom stručnom spremom, dok je za protekle četiri godine priliku za prvi posao dobilo 60 pripravnika”, reko je Tamindžija koji je Izvršni direktor u Hidroelektranama na Trebišnjici /HET/.

On je nagpomenuo da je posebna pažnja usmjerena na teško zapošljiva lica, lica iz ruralnih sredina i dugoročno nezaposlena lica, za čije zaposlenje u privredi su odobrena sredstva za 111 lica.

Jedan od prioriteta u Nevesinju bilo je i obrazovanje tako da su, ističe Tamindžija, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, Vladi Republike Srbije i Opštini Nevesinje realizovani  brojni projekti, koji su za cilj imali stvaranje boljih uslova za kvalitetno obrazovanje.
On je dodao da je samo u posljednje dvije godine uloženo  više od 150 000 КM u objekte Osnovne škole “Risto Proroković”.

Radilo se mnogo i na putnoj infrastrukturi.


“Na ovome nećemo stati! Stvoreni su uslovi za investiranje i u tom pogledu ćemo djelovati u narednom periodu”, poručio je Tamindžija.

Rejting.info