14.2 C
Trebinje
Subota, 2 Decembra, 2023
Naslovnica Republika Srpska “Radna akcija s Tamarom” donijela radost u Nevesinje – Novi dom za...

“Radna akcija s Tamarom” donijela radost u Nevesinje – Novi dom za višečlanu porodicu Mišeljić

Višečlana porodica Mišeljić iz Sopilja kod Nevesinja uselila se u novi dom koji je renoviran u okviru poznatog televizijskog serijala humanitarnog karaktera „Radna akcija s Tamarom“, koji je posvećen pomoći porodicama koje žive u težim životnim uslovima.

sa tamarom u akciji nevesinje (2).jpg

 Jedan od članova ovog domaćinstva Slobodan Mišeljić nije krio oduševljenje.

„Sve su promijenili na kući, gotovo da je neprepoznatljiva“, rekao je Mišeljić.

slika 6

Voditeljka ove emisije Tamara Grujić istakla je da je prilikom izgradnje ove kuće do izražaja došla moba i da su pomogli svi, od lokalne zajednice do velikog broja pojedinaca.

„Sve što smo tražili od Opštine Nevesinje mi smo i dobili. Ovdje su se zaista na vrlo originalan način ujedinili pojedinci i komšije, tako da smo svaki dan imali ručak na gradilištu, što je nama veoma važno, da uvijek budemo tu“, naglasila je Grujić.

Ona je istakla da je glavni utisak o Nevesinju, ukratko: idealna vazdušna banja, dobri i srdačni ljudi.

„Bili smo na Morinama, na jednom katunu, vidjeli smo nekropolu stećaka, posjetili smo mjesto gdje je pukla prva Nevesinjska puška, jezero Alagovac, Velež, Dom kulture ‘Nebojša Glogovac’ i još mnogo toga“, rekla je Grujić.

Kaže da su bili i u Dramiševu, mjestu odakle potiče Glogovac i na taj način mu ukazali poštovanje. Dodala je da je ekipa ove poznate televizijske emisije u ove krajeve došla na inicijativu Nebojše Glogovca, koji ih je prije pet godina kontaktirao sa željom da se uključe u pomoć porodicama u Republici Srpskoj i Hercegovini.

„Upravo zahvaljujući njemu i Boračkoj organizaciji Republike Srpske pokrenuta je ova akcija u RS“, rekla je Grujić.

sa tamarom u akciji nevesinje (3).jpg

Što se tiče ljudi u Nevesinju, ona je istakla da su veoma gostoprimljivi, blage naravi, topli i srdačni.

„Osjećam se kao svoj na svome, jer je i moj deda iz Hercegovine“, dodala je ona.

Grujić je rekla da su u saradnji sa Boračkom organizacijom Republike Srpske i socijalnim službama izabrali 14 porodica u Srpskoj koje žive u težim socijalnim uslovima da im pomognu da izgrade ili adaptiraju kuće.

„Imali smo divnu saradnju ovde u Nevesinju, a naše akcije nastavljamo od septembra kada ćemo raditi još 10 kuća“, rekla je Grujić i navela da su do sada kuće radili porodicama iz Zvornika, Foče i Bileće, a ekipa ovog serijala posjetiće sve regione širom Srpske.

Cijela sezona će se emitovati na proljeće, od marta do juna 2023. na televiziji Prva u Srbiji i na nekim medijima u BiH.

Radio Nevesinje